slepa kura.

... an moja štorja žalostna je, str'šnu, prou rjes, za krepat uad smjeha ...

Thursday, August 07, 2008

drugi dan. tretji dan?

ne vem.

vceraj sva s sanjo odsli v enter brage. mestece je kar lusno, edino umazano ko pujs.

pili sva eksoticno kavo. bila je mrzla, zmesana z vodo in postrezena v kozarcu, polnem ledenih kock. v bistvu ni bilo tako slabo, ampak pricakovala sem toplo kavo. krneki.

s sanjo sva ob tisti mizici prezivli najvec casa. glede na sosede. portugalci se namrec usedejo k mizi, narocijo, spijejo in grejo. slabo znajo anglesko in ignorirajo te, ko hoces placati zanic pico. zelo se trudim, da bi uporabila svoje znanje portugalskega jezika, ampak je res tesko, ker govorijo muito muito rapidly =)

s sanjo sva porabili kar cel dan, da sva si ogledali katedralo in. ogledali sva si center pac. =) yanimivo je, da imajo vse hise na fasadah ploscice. od dalec izgleda lepo in portugalsko, ampak ko t vidis tudi v cerkvi ... ne vem, mislim, da mi grejo te plscice na zivce =)

zvecer smo z brunom in jorgejem odsli na vecerjo/cervejo. srecali smo se z nekimi njihovimi super zabavnimi kolegi.

danes bo tu dez (menda), in v planu imamo iti pokledat par kilometrov oddaljeno cerkev (tu okoli jih je polno).

sanja je zgrozena, ker pisem blog medtem ko onadva z brunom gledata joeya. wtf?!

ç se prebere s. =)

4 Comments:

  • At 2:46 PM , Anonymous Anonymous said...

    eeeeej, v esemesemesu si pa rekla, da se počutiš zer domače tam. --- mesto je kar luštno, samo umazano ko pujs. od zdaj naprej si za v tvojo sobo čevljiče obujem. gojzdarje.

     
  • At 10:54 AM , Blogger mushu said...

    ploščice? a une za v kopalnico? to je baje tm fensi stajl. očitno se vsi uzuni tuširajo. al se jim pa ne da fasade menjat? nevem. a pod okni majo pa stojalo za brisačo in držalo za skretpapir? =D
    hehehe

     
  • At 12:22 PM , Blogger Unknown said...

    mushu, ju ar bek! =)

    ne resno, te ploscice me prov zivcirajo in so povsod. trgovine (razen kaksne moderne z oblekami a la calzedonia, pepe jeans in tko) so vse nabasane in temne. vcasih se ti zazdi, da si sred kube al pa kej ... ampak mi je vsec. edino problem je, ker sanji ful ni vsec tuki in pol se js pocutim mal bedno. ampak js rada gledam drugacne ulice in stavbe in ljudi in navade in to mi nardi dobr ... mislm, da ni treba, da smo vsak dan pod gasom, da nam je fajn. js res izkoriscam cas za kuliranje.
    u, sem se pa razpisala =B

     
  • At 3:26 AM , Blogger mushu said...

    ja, mushu's back! =)

    eh, kr v izi si vzem! poglej drugačnost, pol pa prid nazaj v rodne kraje, pa bomo šli rajš mi skp pod gas =D

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home