slepa kura.

... an moja štorja žalostna je, str'šnu, prou rjes, za krepat uad smjeha ...

Thursday, February 22, 2007

furam begije.

danes sem korajžno zakoračila na svoje delovno mesto. ob pol šestih, igralnica prvega razreda, družba so mi zapiski za diplomo, o kakšnih otrocih ne duha ne sluha. so se pa hitro nakapljali in takrat sem šele spoznala, da še nisem zdrava. brez moči za ukrepanje v odločilnih situacijah (ki jih je bilo danes sicer bore malo, pa vendar), s polnim nosom in zmatranim glasom bi res raje doma pospravljala po hiši ali gledala kakšno od ponovitev oddaj na tv slo, ki jih nikoli ne (z)manjka.
pa sem bila vseeno tam. čas je hitro minil in na srečo me učiteljica v razredu ni rabila in sem si lahko uro in pol mirno brisala nos in se hodila odkašljevat iz razreda.
sicer pa, da vam povem, se imam za izjemno odpornega človeka, posebno glede na dejstvo, da ne jem ne sadja ne zelenjave ter da mi je edino gibanje popotovanje od sobe do hladilnika. zato sem si dovolila pripraviti nekaj malega statistike preteklega tedna. tako, za tiste, ki vas zanima, pa tudi za lastno dokumentacijo, saj veste, človek nikoli ne ve, kdaj se ponudi naslednja priložnost, da zboli.
evo me:
  • št. preležanih dni: 7 in pol
  • najvišja temperatura: 39,3 *C
  • medikamenti: 24 lekadolov, 5 aspirinov migran, 1 coldrex (je za en drek)
  • bolniško osebje: v glavnem matera, jezus mi je prišel samo povedat, da ne morem bit tok bolna
  • zamujeni družabni dogodki: pustna sobota, nedeljski pustni karneval in 1 koncert ter praznovanje lastnega rojstnega dne
  • poslani sms-i: čez 50
  • zajtrk, kosilo, večerja: medikamenti + drobtinice
  • izgubljeni kilogrami: 2,5 (kljub uspehu se take diete ne bi več šla)
  • št. ogledanih bednih oddaj: 3. na srečo sem težko gledala tv.
  • čtivo: desa muck - pasti življenja, alexander mccall smith - spodobnost in lepa dekleta, national geographic (junij 2006), swedish children's literature (članek z wikipedije)
  • posebnosti: po 4 dneh sem se v lastni postelji počutila strašno umazano, zato sem se šla z vročino tuširat, se dala v novo pižamo in si preoblekla posteljo; v prej tesno oprijetih kavbojkah sem zdaj kot klemenklemen; bila sem tako občutljiva, da me je močno ganila vsaka druga stvar (amelie, zmaga maria matta na slalomu, dejstvo, da matera tako skrbno kuha čaj in hodi vsake 10 minut v sobo čekirat, če sem še živa; 5 evrov od stare mame za opravljen zadnji izpit itd.); ko mi je vročina padla na normalno številko, me je začel boleti zob, tako da sem včeraj v zdravstvenem domu mimogrede obiskala še zobarco. ob tem moram povedat, da me je najprej sicer nadrla, ker me že lep čas ni bilo tam, mi pohvalila zobe in potem ob jamranju povrtala v luknjo, kjer ni bilo več plombe in noter dala začasno plombo. zalivko. jebeš sašo lendero, moja junakinja je breda brumen, dr. stom. med.
takolele. zdaj grem pa še na en čaj in v posteljo. jutri me spet čaka jutranje varstvo in ura slovenščine. upam, da bom zmogla. gripa ni mačji kašelj.

6 Comments:

  • At 12:45 PM , Blogger coprnca said...

    oj...sam da ti gre na bulš...
    jst sm ful upala da bom lohk furala na jam session...sam bom lahko sam v primeru če je v tork al pa sredo zvečer... ker je moja mati do torka zvečer na smučanju in sm brez avta spljoh... če ne bo pa mičo dau auto, sej je že vajen...se tipkamo

     
  • At 2:13 AM , Blogger mushu said...

    zboleli smo tudi v cvetlicni dolini. kakroli zavzijemo gre karhitro spet ven. in to po isti poti, kot je prislo noter.. =)
    ne hodt v javnost, ce se nisi zdrava. ker pol se drugi nalezejo in pol zbolim se jaz in pol sm tecna... =)

     
  • At 6:00 AM , Blogger arctic donkey said...

    katja: v bistvu lahko furam tudi jaz, sam če gre mitch z nami, se tej možnosti prav zlahka odpovem.
    mushu: js nism nobenga pobruhala. js sm bla boga in sm ležala v pojstelji! drug teden mam dopust, so mi danes povedal, tko da lahko zapraznujemo moj rođendan. a prideš v logatec na jam? te že zdej opozarjam, iz katjinega govora pa lahko sklepaš, da še ne vemo, kdaj je.

     
  • At 9:12 AM , Blogger mushu said...

    hehe, hvala za povabilo. dej spomn me tko dan prej ali na dan, ker jz sm solarka in poleg tega se marcevski roki za izpite blizajo,... smo na vezi. a?

     
  • At 12:04 AM , Blogger Coprnije said...

    glede na to da je zadeva v četrtek, mislm da lohk jst furam... za mičota pa ne vem če ma vajo... zadnč sm se s kecotom menla in bo probou prit...

     
  • At 5:58 AM , Blogger conseilsshop.com said...

    I recently visit across a fascinating website containing information on treating feline diabetes with natural herbs and supplements with the guidance SYSTEME DELIVRANCE, DESTRUCTEUR DE DIABÈTE, Tout sur les Abdominaux and La Diète 3 semaines. Thanks for sharing.

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home