slepa kura.

... an moja štorja žalostna je, str'šnu, prou rjes, za krepat uad smjeha ...

Wednesday, February 10, 2010

a bo kdaj konc? a bo kdaj tega konc!

moje sniške,
toje sniške,
super sanke,
tralala.
če ha manjka,
nam se sanka,
kuhan winu
nam ha da.

zakaj ni wsak dan snih?

ZATO! ker se ljudje kar iznenada odločijo, da ne znajo več vozit. zastoji na avtocestah, karamboli na stranskih cestah, ki jih uporabljaš, ker predvidevaš, da boš na ižanki tako in tako zletel v jarek, potem so tu nesplužena, a odkidana parkirišča, ki pa so ti pred nosom zasedena s sosedovo gajbico, ki je imel pač to srečo, da je zavoljo svoje brezposelnosti imel celo dopoldne čas odmetavat novozapadlo snežno odejo. in drseče površine za pešce, ki svoje ostre zobe pokažejo šele po parih dneh, ko se sneg fino potepta, se stali, še malo zdrsa in nato globoko zamrzne. užas!

"snega pa so se kot vedno najbolj razveselili otroci ..." res je. okepali so se, naredili vsak 200 angelčkov, 400 snežakov, se nasmučali, nasankali, nalopatkali ter se magari tudi brez vsega naspuščali po belih strminah, zgradili 2 igluja in 3 podrli, ampak veste kaj. tudi oni ga imajo počasi že poln k. še več. prosijo me, da jim med glavnim odmorom ne bi bilo treba ven. da bodo rajši notri risali ali pa brali knjige. ja, brez heca.

ker nihče več ne vidi romantike v tem vremenu, prosim pristojne, naj nam pošljejo kakšen topel sončni žarek. tudi zvončki in tulipani se bodo počasi naveličali čakati pod zemljo.

4 Comments:

  • At 12:15 AM , Blogger mushu said...

    men je pa še vedno kr lepo ... a sm čudna?
    no. ljubim sneg. počasi ga je res dost (ker ga nimamo več kam dat), ampak naj bo zdaj.
    zdaj je zima, zdaj naj pada...
    ko bo pa dež, bojo pa spet vsi jamral... sneg vsaj lepo zgleda :)

     
  • At 3:50 AM , Blogger arctic donkey said...

    sej vem. sam k bi se ljudje znal obnašat v tem snegu. se ne zaletavat. pa odkidat zasnežen parkirni prostor, če si se že lih na odkidanga parkiru. pa take malenkosti.
    pa da je sonce.

     
  • At 2:07 PM , Blogger Jotaeater said...

    ...pa na tekaške smučke in v zimsko pravljico :)

     
  • At 6:44 AM , Blogger mushu said...

    ah, nikol ni nobenmu prav - pozim je premraz, poleti prevroče, jeseni preveč dež pada, spomladi je pa cvetni prah ... kriza :)

    men je pa všeč. čeprov boleham vsak dan bolj :)

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home